Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Bekijk onderstaande veelgestelde vragen:

Zijn honden toegestaan op het parcours?

De 15, 25 en 42 km zijn gedeeltelijk uitgezet langs het strand tussen Katwijk en Wassenaar. Op het strand in Katwijk en Wassenaar zijn honden niet toegestaan, in het duingebied wel mits aangelijnd. Alleen de 5 km (Kuikenloop) en 10 km route zijn niet uitgezet over het strand.

Neemt u toch uw hond mee? Dan is dit op eigen risico!

Is het mogelijk om groepen in te schrijven?

Het is mogelijk om groepen wandelaars aan te melden, ook als er sprake is van verschillende afstanden. De inschrijver betaald voor het aantal inschrijvers en ontvangt daarvan een bevestiging van betaling.

Iedere deelnemer ontvangt persoonlijk een bevestiging van inschrijving via e-mail en het startbewijs per post in het voorjaar.

Daarom hebben wij van iedere deelnemer personalia, volledig adres en het e-mailadres nodig, degene die meerdere personen inschrijft dient deze gegevens te vermelden.

Hoe zit het met parkeren? Hoe kom ik in het bezit van een parkeerkaart?

Het startbureau is opgebouwd op een grote parkeerplaats waar 600 auto's kunnen staan, de ervaring heeft geleerd dat deze parkeerplaats rond 08:00 uur vol staat. Vanaf dat moment wordt een 2e parkeerplaats in gebruik genomen in Noordwijk, de bebording op de N206 wordt daarop aangepast. Er worden bussen ingezet om u naar het startterrein te vervoeren en na afloop weer terug naar uw auto, dit busvervoer is gratis.

Het adres van de parkeerplaats bij het Startterrein is; Noordduinseweg 2221 BL in Katwijk.

Het adres van de parkeerplaats in Noordwijk is: De Scheysloot 71 2201 GN in Noordwijk.

Komt u later dan 07:45 uur aan, dan doet u er verstandig aan om direct naar de parkeerplaats in Noordwijk te rijden.

Als u niet woonachtig bent in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg heeft u een parkeerkaart ontvangen, deze parkeerkaart is gratis. De parkeerkaart geeft u geen recht te parkeren op de parkeerplaats Noordduinen. nabij het startbureau. Er worden 2.000 parkeerkaarten uitgegeven, op de parkeerplaats is zoals eerder vermeld plaats voor 600 auto's. Vanaf 08:00 uur is het verstandig direct gebruik te maken van de parkeerplaats in Noordwijk, pendelbussen worden ingezet om u naar het startbureau te vervoeren.

Als u buiten Katwijk woonachtig bent ontvangt u automatisch een parkeerkaart in de enveloppe die uiterlijk in de week voor de Kippenloop bij u op de deurmat valt. U kunt geen parkeerkaart aanvragen en de parkeerkaart is niet geldig in het betaald parkeren gebied en in de parkeergarage's

Ik wil een andere afstand gaan wandelen dan die waarvoor ik mezelf heb aangemeld.

U kunt de u toegestuurde stempelkaart ruilen bij het startbureau, kiest u voor langere afstand met een hoger inschrijfgeld kunt u dit bij de start bijbetalen.

Kiest u voor een kortere afstand met een lager inschrijfgeld krijgt u geen geld terug.

Wanneer ontvang ik mijn stempel- en parkeerkaart?

Iedere deelnemer ontvangt persoonlijk een bevestiging van inschrijving via e-mail en het startbewijs per post in het voorjaar.

Daarom hebben wij van iedere deelnemer personalia, volledig adres en het e-mailadres nodig, degene die meerdere personen inschrijft dient deze gegevens te vermelden.

Op welk banknummer kan ik mijn sponsorbijdrage overmaken?

Het rekeningnummer is NL 50 RABO 0122 2625 14 ten name van Stichting Katwijk Wandelmarathon te Katwijk.

Deelname Kuikenloop

Deelname aan de Kuikenloop is gratis. Deelname is mogelijk voor kinderen tot en met 14 jaar. Ouderen, mensen die slecht ter been zijn en mensen die aan een rolstoel zijn gebonden kunnen ook deelnemen aan de Kuikenloop. Indien deelnemer(s) jonger zijn dan 10 jaar, is minimaal 1 begeleider verplicht. Begeleiders ontvangen geen stempelkaart, registreren/inschrijven als begeleider is dan ook niet nodig.

Is inschrijving op de dag mogelijk ?

De Kippenloop is al jaren voortijdig volgeboekt en kent daarom geen dag inschrijving, aan de start worden geen deelnamebewijzen verkocht, ook niet voor de Kuikenloop.

Tot wanneer is inschrijving voor de Kippenloop mogelijk?

Zodra 6.000 deelnemers zijn geregistreerd sluit de inschrijvinge voor de Kippenloop, de inschrijving start op 1 januari, in 2018 was de Kippenloop op 14 januari uitverkocht.

Kan ik op een vroeger tijdstip van start?

U kunt niet eerder van start dan op het tijdstip vermeld bij de door u gekozen afstand, uw stempelkaart wordt niet eerder geknipt/gestempeld.

42 km tussen 06.30 en 08.00 uur

25 km tussen 08.00 en 10.00 uur

15 km tussen 09.00 en 11.00 uur

10 km tussen 10.00 en 11.00 uur

  5 km Kuikenloop om 11.00 uur

Kan niet van start, krijg ik mijn geld terug?

Als u een startbewijs heeft gekocht maar door omstandigheden niet van start kunt krijgt u uw inschrijfgeld niet terug.  U kunt uw startbewijs doorverkopen.

Is het parcours verhard?

Bij de 10 km wel, bij de langere afstanden is een stuk strand tussen Katwijk en Wassenaarse Slag opgenomen. Daarbij wordt geen rekening gehouden met hoog en laag water.

Meld je aan voor de nieuwsbrief